Холандия е столицата на Белгия... За тъпотията, която ни залива

Гледайте Катрин и Светлана и мислете какви искате да станете
Обновена: 20 окт 2015 14:11 | 20 окт 2015 09:02, Александър Попов
223
Холандия е столицата на Белгия... За тъпотията, която ни залива
Снимка: Нова тв

Вече стана традиция във VIP Brother "модели" да бъдат препитвани за елементарни познания по география, литература, история. И зрителите да изпадат в потрес от липсата на каквато и да е била обща култура.

Снощи в Залата на срама, където вече трайно са се настанили Тризначките, Азис, Десислава и Черната Златка, с шут влязоха Светлана Василева и Катрин Вачева.

Катрин, която досега се хвалеше с двете си висши образования и влизаше в полезрението на шоуто с веждите си, не успя да назове столиците на Португалия, Швеция и Унгария. Не можа да даде отговор и какво честваме на 2 юни, но все пак се досети, че "тогава вият сирените". От устните й излизаше едно "Шет" (предполага се, че това идва от английското "shit"-б.а.).

Светлана Василева отиде още по-далеч и обяви, че столицата на Белгия е Холандия, за столиците на Англия и Полша пък въобще не стигна и до предположение. Нейната неграмотност стигна висините и с изписването на думата "кренвриш".

Зрителите сигурно са завряли от тъпотията им и как на тяхната вече достолепна възраст се излагат на въпроси, на които децата няма и да се замислят. Най-лесно е да се лепне етикета, че плеймейтки и манекенки са дарени от Господ със силиконов мозък.

И тук трябва да похвалим Големия брат. Ясно е, че шоуто разчита на най-низките ни страсти, разчита на воайорство и злорадство, за да трупа рейтинг. Но в случая трябва да сме благодарни поне за едно - вади на показ модели на поведение.

Ясно е, че подобни илитерати трудно могат да бъдат някакъв пример. Красиви отвън, кухи отвътре. Всъщност, те не са и красиви. Това, че са се подложили на някакви пластични корекции не ги прави красиви. Катрин и Светлана са модели само в техния си собствен свят и могат да дишат прахта на Ернестина Шинова на тема красота, въпреки, че може да им бъде и майка.  

Престъпление е подобни жени да ни бъдат представяни за ВИП, а в студиото да ги коментира Черната Златка, която видиш ли едва ли не тръгнала на училище след нейната излагация. Не, такива жени трябва да се гледат до втръсване и тийнейджърите да следят внимателно какви не трябва да бъдат.

Защото красотата може да ти помогне до някакво време, но тъпотията е до края на живота. Не е важно да знаеш столиците на държавите, важното е да не гледаш с телешки поглед, който издава пълна незаинтересованост. Не ми пука дали изкарват 1000 лева на ден и се возят с Бентли, пука ми моите деца и техните връстници да не заприличат на тях.

Защото с представянето на ВИП-аджийки като Катрин Вачева се подменят ценности. Да ни налагат, че тя е красива е престъпление към естетиката. Нямам идея дали наистина има две висши образования, но ако е така образователните ни министри трябва вкупом да се извинят на всички българи, че доведоха системата до момент, в който и без начално образование можеш да се сдобиеш с диплома. Единственото радващо е, че тези дипломи не са с медицинска насоченост и живота ни не зависи от неграмотници.

Да ни се налагат за ВИП Светлана Василева или Моника Валериева, които са известни единствено заради клюките с кой футболист са преспали, е модел. Модел на падението на стотици девойки, които са си поставили за цел да бъдат известни. За няколко дни, за няколко месеца, да речем за година-две. И от екстеншъни и изкуствени подобрения са забравили да четат, да мислят и да общуват. Те не знаят столици, важните дати от историята ни, те се интересуват от кубици и импланти. Не са прочели един ред от Иван Вазов, но цитират Хорхе Букай. Постват на страниците си във Facebook мъдри мисли, но дори не ги разбират.

А ние седим и злорадстваме колко са тъпи. Май тъпите сме ние, че сме допуснали такива персони въобще да излизат на преден план...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
36
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Да бъдем реалисти. Златки, патки и тем подобни изчадия не са рядкост за нашите ширини. Бас държа, че ако направите една антека на улицата, ще установите, че около 60-70% от българите са на също толкова ниско интелектуално ниво. Но ние, българите, все още живеем с високото самочувствие, че сме супер умни и че сме на челните места в Европа и света по знания. Може и да сме били, но нещата се променят и сега сме на дъното на всяка една класация. Дори и по ум.
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ksaraxАми то тогава би следвало умишлено да дрънкат глупости и да се излагат, което не ми се вярва, ама знаеш ли на какво е готов човек за пари....
94
0
 
20
 
! Отговори
Burg преди 8 години
Много добра статия.Вижда се отношението на автора към кухотата и празностТъ.Чудесно би било повечето хора да мислят и говорят така открито за тези изделия от найлон и синтетична плът.Поздрави отново за автора!
93
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 101А Вие защо си мислите, че смисълът на живота е да си изградиш адекватна кариера и да получаваш над 1000 лева? Човек и с много по-малко може да води пълноценен и щастлив живот извън софията. Съвременната цивилизация затъва тъкмо поради ксонсуматорското поведение и желание да се сдобиеш с лъскави вещи на всяка цена. Но жертвате себе си - жалко!
92
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо брадъра не вкара някое момиче с блестяща научна кариера?! Защото тези момичета вече са извът българия, получават огромни заплати, имат достойнство и не биха участвали в зрелища за тълпата.
91
7
 
11
 
! Отговори
tsv преди 8 години
Е сега пък ... Какъвто премиера, такива и гражданите, к'во се чудите ?!!!
90
8
 
10
 
! Отговори
ksarax преди 8 години
Според мен това го правят всеки път нарочно за да има хляб и зрелища. Не казвам, че са умни, но малко ги засилват нещата. Най-малкото тъпкачите им са ги водили в Лондон и няма как да не знаят.
89
9
 
9
 
! Отговори
гошо преди 8 години
Вече имам билет (хепи). Махам се от страната на *** ***.
88
14
 
6
 
! Отговори
. преди 8 години
Не нещо, но не е ли парадирането със знания равностойно на парадирането с пари или гей парадите. Аз съм убеден, че 70% от хората, които се правят на умни тук, няма да отговорят на исторически или математически въпроси, които би следвало да се учат 5-8 клас. Това, че знаеш нещо, не те прави умен. Момичето се показа просто в друг показател, когато каза, че нарочно не е отговаряла, за да залеят някаква друга с гадостите там в кофите. Да уважаваш останалите е много по-показателно за интелекта им.
87
2
 
21
 
! Отговори
Карам с 200 преди 8 години
В едно предишно време без да съм сантиментален към него, освен да придобием познания в училище трябваше да поправям служебния автомобил на баща си редом с него, и да го управлявам безпогрешно още пред да съм навършил осемнадесет, но не за да се хваля, а за да помагам в работата. Трябваше да спортувам, да се образовам допълнително технически, съм отдаден на семейството и приятелите си. Сега виждам как всичко това нищо не струва, но това, което го замени ме кара да се дистанцирам все повече.
86
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като се замисля,че някои от тези пластмасови грозилища и доказалите тъпотата си пайнерки напират за политиката...Направо ми се реве за държавата ни!!!И има индивиди,които гледат това пошло и тъпо "предаване" и се радват на тези елементарни частици вътре???А има и коментари,които направо втрещяват-тестовете за интелигентност били с логически задачи,не със столици...Ами за да се явиш на такъв тест се предполага,че столиците ги знаеш.Това се учи по география и се знае от ОБЩА КУЛТУРА.НАРОДЕ????
85
1
 
23
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Много ЗЛЕ! Както винаги, по телевизията ни полазват как, дори да имаш нулево ниво на обща култура, можеш да живееш като патрон! Защо младите хора, които имаме образование и качества работим за по 500-600-600лв, а мис нз си коя живее с по 10 бона на месец и кара бентли? Това е сбъркано в нашето общество! Отивам да си търся работа, предлагат ми 1234556ч работна седмица за смешни пари, щото съм "никой"...България-страната на простотията! Бъди *** с мускули и "модел" с големи цици и живей добре!
84
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако мислите, че са само моделките.. при нас има един инженер дет' вика на фазомера светеща отверка.. ;))
83
8
 
2
 
! Отговори
Soxtella преди 8 години
Защо излъгаха,че не знаят отговорите ? :/
82
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рядко се зачитам в статийте ви ,но за първи път прочетох нещо смислено и важно . А тези кифли много добре ги познавам 1000 лв на нощт поне толкова струваше светланка преди 3,4 години
81
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До гнусни "випове&I na xorata v neq...
80
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не,че ако беше познала столиците и написала правилно думата света щеше да стане по-добър,пак същата мизерия!
79
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз лично не ги знам тия, но знам за ББ и всичките писаници в статията изобщо не ме учудват.Реалност бате, реалност...
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И к`во кат са проЗти? Нали ги дават по телевизора и цяла България ги гледа?! Значи целта е постигната - простотията е начин да станеш известен и да си правиш реклама. Още по прости са тия дето гледат подобна гадост. Лоша реклама няма; децата няма да учат и ще са неграмотни и като така ще ги дават по телевизора.
77
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момичето, че е просто, просто е, спор няма. Тъжното е, че толкова народ лее плява. Явно комплексите от заплатите ви по 1000лв. са толкова огромни, че изпитвате задоволство да се подигравате на някого. Тъжна картинка. Е, аз бих си се подигравал на вас как вместо да си седнете на задниците и да изградите адекватна кариера, се подигравате на някакво си глупаво момиче. А подобни девойки има по цял свят и не са нито повод за коментари, нито нищо. Падате на тяхното ниво, ако се впечатлявате.